jueves, 11 de mayo de 2017

Fer pa, o el ritual de les coses fetes a mà

Fer pa a casa és tot un ritual. Dic fer pa com pot ser fer un pastís, una amanida, un arròs o qualsevol cosa en la que s'hi posi cura i dedicació. 

Entrar a la cuina és combinar aliments, deixar anar la imaginació, pensar receptes, oblidar ingredients, posar-ne de nous i, en definitiva ser creatiu. M'encanta tenir la cuina plena de projectes en marxa: que si un caldo al foc, la futura crema de verdures, la massa del pa reposant, uns moniatos al forn per aprofitar l'espai sobrant del pa, un bol amb els ingredients per fer hummus... Sí, jo sóc feliç a la cuina! 


BAGUETS AMB LLAVORS VARIADES

Avui vull seguir amb l'exemple del pa sense gluten perquè penso que és un tema que dóna molt de si i us vull ensenyar la de possibilitats que hi ha amb una mateixa massa. 

Em penso que no he seguit una mateixa recepta de pa amb la de vegades que porto fent-ne! (Bé, seguint la recepta sí, però reinventant-la a cada moment!)


PA RODÓ AMB NOUS I LLAVORS

Amb la recepta que teniu a l'entrada de Pa Sense Gluten he fet algunes d'aquestes variacions (i més que no recordo!): 

  1. 250gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d'arròs integral + 250gr de llavors mòltes (lli, sèsam, pipes de carbassa, de girasol, chía...)
  2. 250gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d'arròs integral + 250gr de maicena -> La maicena hi dóna molta més esponjositat! Si en podeu i voleu consumir la podeu tenir en compte. 
  3. 500gr de farina de blat sarraí + 250gr de maicena
  4. 500gr de farina de blat sarraí + 250gr de maicena + 4 grans d'all trossejats + 1 cullerada sopera d'herbes provençals
  5. 400gr de farina de blat sarraí + 200gr de farina d'Amarant + 150gr de farina d'arròs integral
  6. 400gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d'arròs integral + 100gr de nous i dàtils
  7. 450gr de farina de blat sarraí + 250gr de farina d'arròs integral + 100gr d'olives trosejades + romaní fresc a trossets (el de la foto de sota! :P )

MASSA PEL PA D'OLIVES

I una infinitaaaaat més de combinacions en les que sol haver-hi una proporció de 750gr d'ingredients en sec (sense comptar la sal i el psyllium) per uns 590 d'aigua. 

Fins i tot un dia vaig provar de fer com una base de crackers-pastís-pizza afegint trossets de poma, avellana i canyella en pols a la massa i va quedar sorprenentment bona! 

I és que a vegades ens hem de deixar anar i provar... Què hi perdem? Si un dia no surt com esperàvem (negativament parlant) ja haurem après que aquella combinació no és la més adequada i cambiarem de rumb! 

Us deixo amb algunes imatges més d'alguns dels meus estimats pans perquè us aneu inspirant! :)


COCA-BASE AMB POMA, AVELLANES I NOUS



PA AMB LLAVORS VARIADES



PA AMB OLIVES



PA DE MOTLLE AMB PIPES

A veure si amb aquesta nova entrada us animeu a provar! 



No hay comentarios:

Publicar un comentario