miércoles, 30 de septiembre de 2015

Barretes de coco!

Bon dia! 

Avui us porto una recepta fàcil i boníssima! Barretes de coco ideals per emportar-vos a la feina, a la uni, d'excursió o a on sigui. 


Fa uns dies vaig comprar una barreta de coco a un supermercat ecològic i em va encantar! Per variar em vaig posar a mirar els ingredients i... En aquell moment el meu cap ja es va posar a fer càlculs i a idear una recepta per obtenir un resultat similar. 

A vegades penso que és molt més fàcil comprar les coses ja fetes i no escalfar-me tant el cap, ni invertir temps a la cuina (ja que al final inverteixes més energia que els diners que et costen unes quantes barretes). Això sí, la satisfacció que sento només posar-me el devantal, començar a pensar quantitats, anar provant ingredients i que a sobre el resultat surti com esperaves... Val més que tot!



Així que si sou dels que gaudiu provant coses a la cuina, o senzillament seguint receptes, us animo a què la proveu!

Ingredients: (per unes 9 barretes)

  • 250gr de dàtils sense pinyol
  • 25gr de panses
  • 70gr de coco ratllat
  • 60gr de flocs d'avena
  • 1 cullerada d'oli de coco (opcional)
  • 2 cullerades de llavors (opcional. En el meu cas de lli i de chia)


Procediment:

  1. Primer de tot preparem les llavors i l'avena. Per fer-ho molim les llavors fins que quedin trossejades i afegim l'avena per moldre-la també. 
  2. Tallem els dàtils a trossets i els afegim a les panses. Agafem un grapat d'aquesta mescla i el posem a la trituradora. Us recomano paciència i fer-ho mica en mica. Triturar un grapat, retirar la pasta i posar-ne un de nou. Aquest és el pas més pesat, ja que els dàtils s'enganxen molt a les èlices de la batedora. 
  3. Sobre un paper vegetal posar la pasta de dàtils i panses i mica en mica anar incorporant el coco ratllat (uns 50gr de coco, la resta els guardarem per després) mentre anem amassant la pasta. 
  4. Afegir una cullerada d'oli de coco, els flocs d'avena i les llavors prèviament triturades a la massa. 
  5. Quan la pasta sigui més o menys homogènia i no s'enganxi gaire a les mans ja podrem començar a estirar-la amb un rodet. 
  6. Amb un ganivet retallarem un rectangle que dividirem en parts al tamany que vulguem. Amb la massa que hagi sobrat al retallar el rectangle seguirem el mateix procés. 
  7. Sobre el paper vegetal abocarem coco ratllat i anirem arrebossant les barretes, fent una mica de pressió perquè el coco s'hi adhereixi. 
  8. Finalment embolicarem individualment les barretes amb paper vegetal i les guardarem a la nevera, deixant-les reposar dues horetes. Les podeu conservar al frigorífic en un recipient hermètic durant uns dies, tot i que ja us aviso que poc duraran!

Proveu-les, de debó, valen la pena! I no us espanteu pel fet que portin dàtils i panses, fruits que a molta gent no agraden... Si no en dieu res ni ho notaran!


No hay comentarios:

Publicar un comentario