martes, 8 de septiembre de 2015

Pastís vegà de crema, poma i pasta de full

Bon dia!

Fa uns dies que vaig fer aquest deliciós pastís i, ja que molts m'heu demanat la recepta, he decidit fer una entrada al blog perquè la pugueu fer a casa. 


És una recepta ben senzilla i que necessita pocs ingredients. El millor de tot és l'olor de canyella i llimona que desprèn... I no parlem del gust! Suau, dolç i tendre, sense fer-se empalagós. 



Ingredients: 


  • 1 base de pasta de full (la meva era vegana)
  • 500ml de llet vegetal (en el meu cas d'avena)
  • 2 pomes
  • 4 cullerades de farina (si pot ser maicena millor)
  • 3 cullerades soperes de xarop d'àgave 
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
  • Per decorar (opcional): nabius, xips de coco 



Procés: 
  1. Per una banda, posar la pasta de full en un motlle rodó (intentant que faci forma de cassoleta per després poder omplir-la amb crema) i punxar-la amb una forquilla perquè no s'infli, fent varis foradets per tota la base. Posar-la al forn seguint les indicacions del paquet. En el meu cas van ser uns 10-15min al forn, fins que quedi dauradeta.  
  2. Mentrestant la massa està al forn fem la crema vegana. Per fer-ho hem de fer ralladura de llimona, agafant tant sols la part groga de la pell. Tot seguit posar 250ml de llet d'avena en un cassó a foc baix, juntament amb les 3 cullerades d'àgave, la branca de canyella partida per la meitat i la ralladura.
  3. En un altre bol mesclar les 4 cullerades de farina amb els 250ml de llet restants, intentant que no quedin grumolls. Afegir la mescla al cassó del foc, passant-la pel colador, de manera que si queda algun grumoll es desfaci. 
  4. Portar la mescla a ebullició sense deixar de remenar, fins que s'espessi. En cas que la crema no quedi prou espessa, afegiu alguna cullerada més de farina i deixeu que bulli una mica més. Això sí, llavors passeu tota la crema pel colador! No fos cas que us quedessin grumolls ferinosos...
  5. Tallar la poma a rodanxes ben fines i quan la massa fullada surti del forn, posar una capa de poma a la base. Sobre d'aquesta capa abocar la crema i per últim fer una capa més de poma. Posar el pastís al forn uns 10 min més perquè la poma es cogui una mica, treure'l i deixar-lo refredar. 
  6. Per últim podeu decorar el pastís amb xips de coco, nabius o el que vulgueu! Això ja ho deixo a les vostres mans! 


Cal dir que aquell mateix dia el vaig dur a casa per fer els postres. Jo creia que me'n podria guardar algun tros per brenar però... Erem 5 i no en vam deixar ni una engruna!

Bon profit!



Nota: Els ingredients que utilitzo intento que siguin el més saludables possibles, per això no utilitzo sucre sinó xarop d'àgave, per exemple. És clar que si no en teniu el podeu substituir per sucre, de la mateixa manera que si no teniu maicena (com va ser el meu cas), podeu utilitzar farina. A la cuina s'ha d'anar trampejant... 




No hay comentarios:

Publicar un comentario